Klar Wind Kft

Kapcsolat

Klar Wind Kft.

4033 Debrecen, Irén u. 25.
Tel: +36-30/2294-521
E-mail: klar.windkft@gmail.com

Az online oldalról az adatok sokszorosítása vagy elidegenítése csak a tulajdonjoggal rendelkező  KLAR WIND Kft. ügyvezető igazgatójának jóváhagyásával engedélyezett.

Ipari fertőtlenítés

Nemzetközi kutatások szerint a gyár- és irodaépületek, bevásárlóközpontok mintegy felében gyakran lép fel az Ún. „beteg épület szindróma". Általában a betegség miatti munkakiesés mintegy harmada tudható be ennek a jelenségnek.

Amerikában már 1968-ban felfigyeltek a problémára és épületek százait nyilvánították „betegnek". Penész-, élesztő gombák és atkák egész telepeket képeznek a berendezések belsejében. Ott annyi problémát okoztak (apátia, légzési nehézségek, szem-, orr- és torokgyulladás, kiszáradt bőr, asztmás bronchitis, fejfájás, túlérzékenység és rosszullét), hogy az Egészségügyi Világszervezet, miután ezer vizsgálatot végzett a „beteg épület szindrómával" kapcsolatban, a következő megállapításra jutott: „... olyan nagy az ismert esetek száma, melyeknél ugyanaz a szimptóma jelentkezik, hogy joggal beszélhetünk tényleges környezetvédelmi egészségügyi problémáról."

Legyen szó a mindennapi munkavégzés, a vásárlás, az étkezés vagy éppen a szórakozás helyszínéről, egyformán elvárjuk, hogy az „ipari" központokban mindenhol rend és főleg tisztaság vegyen körül bennünket.

Éppen ezért a helyi takarító személyzet folyamatosan azon dolgozik, hogy takarítva legyenek a helyiségek és a berendezések. De mi a helyzet a levegővel?

Napjainkban szinte minden „ipari" létesítményben van légkondicionáló berendezés, ahol sajnos baktériumok telepedhetnek meg, ám sem a készülékeket, sem a velük kapcsolatban lévő komplex levegőztető rendszert nem szokás takarítani. A klímahálózatban aztán Legionella, E.coli, Aspergillus-Flavus, Aspergillus-niger, Mucor gombák és atkák telepedhetnek meg. Ne engedjen teret ezeknek a kórokozóknak, tegyen velünk együttműködve hatékony lépést az egészséges épület elismerésért!